Miræus lecture: Earle Havens over Fakes, lies and forgeries in the world of the book

woensdag 6 januari 2016

Op 20 januari 2016 spreekt Earle Havens in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen over vervalsingen in de wereld van het boek.

Cursus De Geografie van het Boek

maandag 4 januari 2016

Docenten Boekwetenschap organiseren op vrijdag 15 januari een Mastercourse voor geschiedenis- en taaldocenten en andere geïnteresseerden over de geografie van het boek. Bijzonder: de nascholing vindt plaats in de bibliotheek van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Werkman Weekend in 2016 in het Grafisch Werkcentrum Amsterdam

donderdag 17 december 2015

Het Werkmanjaar (2015) is bijna voorbij, maar voor GWA blijft deze Groningse drukker en kunstenaar altijd een inspiratiebron.

Wim Brands in gesprek met Lisa Kuitert, Bert Natter en Jeroen van Kan

woensdag 16 december 2015

Op zondag 20 december om 14.00 uur bij Donner in Rotterdam.

Tiele-Leerstoelendag 2015 in de Koninklijke Bibliotheek

woensdag 2 december 2015

Op vrijdag 11 december 2015 spreken de promovendi van de hoogleraren van de Tiele-Stichting over de verrassende aspecten van hun promotieonderzoek.

Miræus lecture: Daniel Droixhe over Jan van Gorp, Bonaventure Vulcanius en andere Vlaamse humanisten

maandag 30 november 2015

Op 9 december vindt de Miræus Lecture van Daniel Droixhe plaats in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Miræus lecture: Stephanie Jacobs over Boekcovers in België

maandag 16 november 2015

Op woensdag 25 november geeft Stephanie Jacobs (MA Book Design, Department of Typography and Graphic Communication, University of Reading, UK) in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een lezing over romantische boekcovers.

Tentoonstelling: Op zoek naar Van Santen & de kleuren van de Gouden Eeuw in de Bijzondere Collecties

woensdag 11 november 2015

Bij de Bijzondere Collecties is van 29 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 de tentoonstelling ‘Op zoek naar Van Santen & de kleuren van de Gouden Eeuw’ te zien.

KVB-Symposium en Tiele-Lezing over Big Data

dinsdag 10 november 2015

Op dinsdag 24 november vindt het jaarlijkse symposium van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak plaats in het Stadsarchief van Amsterdam.

Najaarsexcursie 2015

dinsdag 10 november 2015

Bezoek op met de NBV op maandag 30 november 2015 het Rijksprentenkabinet in Amsterdam! De zeer uitgebreide collectie van het Rijksprentenkabinet (onderdeel van het Rijksmuseum) is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, maar de NBV kan onder leiding van conservator Huigen Leeflang toch een prachtige doorsnede van de collectie prentalbums inzien. Daarnaast geeft projectmanager Henrike Hövelmann uitleg over het