Call for Papers: Congres European Narrative Literature in the Early Period of Print

dinsdag 1 maart 2016

Als afsluiting van het NWO-FWO-project "The changing face of medieval Dutch narrative literature in the early period of print (1477-c. 1540)" vindt op 24 en 25 november 2016 een congres plaats over gedrukte narratieve teksten.

Tentoonstelling: Het boek van binnen in Museum Meermanno | Huis van het boek

vrijdag 12 februari 2016

Van 20 februari tot en met 29 mei in Museum Meermanno.

Studiemiddag 'Van wiegendruk tot world wide web'

woensdag 10 februari 2016

Op vrijdag 26 februari 2016 kunt u in de Koninklijke Bibliotheek een studiemiddag bijwonen rond de nieuwe publicatie van KB-conservator Marieke van Delft, getiteld 'Van Wiegendruk tot world wide web'.

Minisymposium Heimans en Thijsse Stichting

dinsdag 26 januari 2016

Een minisymposium op vrijdag 5 februari 2016 in de Artis Bibliotheek markeert de overdracht van het archief van de Heimans en Thijsse Stichting aan de Bijzondere Collecties van de UvA.

Lezing: Het boek en het badwater, Lisa Kuitert

dinsdag 26 januari 2016

Het nieuwste boek van Lisa Kuitert, hoogleraar aan de UvA, gaat over de betekenis van het papieren boek in deze digitale tijd.

2016 Jaar van het Boek

donderdag 14 januari 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Een jaar lang krijgt het boek extra aandacht.

Miræus lecture: Earle Havens over Fakes, lies and forgeries in the world of the book

woensdag 6 januari 2016

Op 20 januari 2016 spreekt Earle Havens in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen over vervalsingen in de wereld van het boek.

Cursus De Geografie van het Boek

maandag 4 januari 2016

Docenten Boekwetenschap organiseren op vrijdag 15 januari een Mastercourse voor geschiedenis- en taaldocenten en andere geïnteresseerden over de geografie van het boek. Bijzonder: de nascholing vindt plaats in de bibliotheek van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Werkman Weekend in 2016 in het Grafisch Werkcentrum Amsterdam

donderdag 17 december 2015

Het Werkmanjaar (2015) is bijna voorbij, maar voor GWA blijft deze Groningse drukker en kunstenaar altijd een inspiratiebron.

Wim Brands in gesprek met Lisa Kuitert, Bert Natter en Jeroen van Kan

woensdag 16 december 2015

Op zondag 20 december om 14.00 uur bij Donner in Rotterdam.