Tiele-Leerstoelendag 2015 in de Koninklijke Bibliotheek

woensdag 2 december 2015

Op vrijdag 11 december 2015 spreken de promovendi van de hoogleraren van de Tiele-Stichting over de verrassende aspecten van hun promotieonderzoek.

Miræus lecture: Daniel Droixhe over Jan van Gorp, Bonaventure Vulcanius en andere Vlaamse humanisten

maandag 30 november 2015

Op 9 december vindt de Miræus Lecture van Daniel Droixhe plaats in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Miræus lecture: Stephanie Jacobs over Boekcovers in België

maandag 16 november 2015

Op woensdag 25 november geeft Stephanie Jacobs (MA Book Design, Department of Typography and Graphic Communication, University of Reading, UK) in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience een lezing over romantische boekcovers.

Tentoonstelling: Op zoek naar Van Santen & de kleuren van de Gouden Eeuw in de Bijzondere Collecties

woensdag 11 november 2015

Bij de Bijzondere Collecties is van 29 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 de tentoonstelling ‘Op zoek naar Van Santen & de kleuren van de Gouden Eeuw’ te zien.

KVB-Symposium en Tiele-Lezing over Big Data

dinsdag 10 november 2015

Op dinsdag 24 november vindt het jaarlijkse symposium van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak plaats in het Stadsarchief van Amsterdam.

Najaarsexcursie 2015

dinsdag 10 november 2015

Bezoek op met de NBV op maandag 30 november 2015 het Rijksprentenkabinet in Amsterdam! De zeer uitgebreide collectie van het Rijksprentenkabinet (onderdeel van het Rijksmuseum) is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, maar de NBV kan onder leiding van conservator Huigen Leeflang toch een prachtige doorsnede van de collectie prentalbums inzien. Daarnaast geeft projectmanager Henrike Hövelmann uitleg over het

Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie

maandag 9 november 2015

Op donderdag 26 november 2015 houdt de Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie in samenwerking met de Bijzondere Collecties van UvA een studiemiddag die gewijd is aan de zeventiende eeuwse meester-colorist Dirk Jansz. van Santen.

Middag van het Oude Boek in de Universiteitsbibliotheek Leiden

donderdag 5 november 2015

Op 17 november 2015 presenteert een aantal jonge Leidse (boek)historici de resultaten van hun veelzijdige onderzoek in het kader van de "Week van het Oude Boek".

Menno Hertzberger Prijs naar Ina Kok

woensdag 28 oktober 2015

Op 12 november 2015 vindt de uitreiking plaats in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek.

Antiquarenbeurs: Boeken in de Hallen

dinsdag 27 oktober 2015

Tijdens de Week van het Oude Boek (13 tot en met 20 november 2015) wordt op 15 november in de Hallen in Amsterdam de antiquarenbeurs van de Bond van Handelaren in Oude Boeken (BOB) gehouden.