Tentoonstelling 'Aan Tafel!' in Museum Meermanno

woensdag 30 september 2015

De KB en Museum Meermanno doen in de tentoonstelling ‘Aan tafel’ een boekje open over eetcultuur. De expositie van allerhande boeken en tijdschriften over eten en koken is te bezoeken van 10 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 in Museum Meermanno te Den Haag.

Presentatie 50ste Huis Clos-boek

woensdag 16 september 2015

Op 23 september presenteren Uitgeverij Huis Clos en de Bijzondere Collecties van de UvA ‘Boeken van nu: terug naar de toekomst’, de vijftigste Huis Clos-publicatie.

Congres: Bibliotheekgeschiedenis

donderdag 10 september 2015

Op 27 oktober 2015 vindt in Antwerpen het jaarlijkse congres plaats van het Consortium of European Research Libraries (CERL).

Cursus Historische cartografie: Inschrijven nu mogelijk

woensdag 9 september 2015

De Bijzondere Collecties van de UvA organiseren een introductiecursus over de geschiedenis van de cartografie. De cursus beslaat zeven vrijdagmiddagen in oktober en november en wordt gegeven door Jansonius-conservator Peter van der Krogt.

Scriptieprijs Dr. P.A. Tiele-Stichting 2015

donderdag 3 september 2015

De Tiele-Stichting reikt ook in 2015 een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap uit Nederland of Vlaanderen.

Lezing over H.N. Werkman: Jikke van der Spek over drukker van De Blauwe Schuit

maandag 24 augustus 2015

Op zondag 6 september geeft Jikke van der Spek bij de Bijzondere Collecties van de UvA een lezing over de drukker-kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman.

Tentoonstelling: Boeken onder vuur. Van Leuven tot Timboektoe

donderdag 16 juli 2015

Vanaf 5 juli loopt in de Leuvense Universiteitsbibliotheek de tentoonstelling ‘Boeken onder vuur. Van Leuven tot Timboektoe’. Naast stukken uit en over de Leuvense bibliotheek zullen ook unieke handschriften uit Mamma Haidara Memorial Library in Timboektoe te zien zijn.

Tentoonstelling: Boeken onder vuur. Van Leuven tot Timboektoe

donderdag 16 juli 2015

Emile Schrijver wordt directeur Joods Historisch Museum

woensdag 8 juli 2015

Emile Schrijver, conservator van de Bibliotheca Rosenthaliana, verlaat de Bijzondere Collecties. Hij wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe algemeen directeur van het Joods Historisch Museum.

Summer School: History of the Book

woensdag 1 juli 2015

De Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de Universiteit van Amsterdam organiseren van 17 t/m 28 augustus een Summer School over de geschiedenis van het boek. Boekenliefhebbers kunnen terecht voor losse cursussen of workshops, maar kunnen ook een heel programma van twee weken vullen.