Tentoonstelling: De Zeven Zeeën in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

dinsdag 16 juni 2015

Van 17 juni tot 13 december 2015 is de tentoonstelling De Zeven Zeeën te zien in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

CHG Symposium: Geschiedenis van de Steendruk

dinsdag 9 juni 2015

Graag nodigt de Chemie Historische Groep (CHG) van de KNCV u uit voor een middagsymposium rond de ontwikkeling van de steendruk tot ca. 1900. Het symposium zal plaatsvinden bij het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard op zaterdag 13 juni 2015.

Boekpresentatie: De kracht van de typografie. cultuur - communicatie - nieuwe media

dinsdag 9 juni 2015

Vrijdag 19 juni 2015 vindt de boekpresentatie plaats van De kracht van typografie in de Bijzondere Collecties in Amsterdam.

Jaarboek 2015

dinsdag 9 juni 2015

Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis, jaargang 22 (2015), 238 p. Thema: Surrogaat. Wilt u een exemplaar nabestellen? Gebruik hiervoor s.v.p. het bestelformulier. Inhoudsopgave Cara Jansen | De almanakken van Jan Franco Sr. en de promotie van een katholiek-Habsburgse identiteit in de Zuidelijke Nederlanden (1598-1621) Annelies Noordhof-Hoorn | Het papieren kind. Nationalisering: het einde van de plaatselijke studentenalmanak? Goran Proot | Mending

Tentoonstelling: De groene schatkamer. 425 jaar Hortus botanicus Leiden

donderdag 28 mei 2015

Van 12 juni t/m 20 september 2015 is vanwege het 425-jarig bestaan van de Hortus botanicus Leiden een tentoonstelling georganiseerd.

Jaarvergadering NBV 2015

dinsdag 12 mei 2015

Graag nodigen wij u uit voor de tweeëntwintigste jaarvergadering van de NBV. Deze wordt op zaterdag 13 juni 2015 gehouden in het Maritiem Museum Rotterdam (Zadkinezaal). Het programma van de 22e jaarvergadering bestaat uit twee onderdelen: de algemene ledenvergadering en een inhoudelijk gedeelte afgestemd op de locatie. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt tevens het 22e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis gepresenteerd.

Armoe en rijkdom: Verborgen schatten uit het Streekarchief Midden-Holland

maandag 4 mei 2015

Op 11 mei presenteert Gouda op Schrift drie unieke Goudse bronnen uit de vijftiende eeuw, onderzocht door Amsterdamse studenten.

Opening Expositie Topstukken KB

vrijdag 1 mei 2015

De Koninklijke Bibliotheek nodigt u van harte uit voor de (her)opening van de Expositie Topstukken op donderdag 7 mei in de aula van de KB. De expositieruimte is geruime tijd dicht geweest vanwege technisch onderhoud. Nu gaat de ruimte weer open met een prachtige expositie. samengesteld van bijzondere stukken uit onze collectie.

Miraeus lecture Paul van Capelleveen: Vlaamse private presses rond 1900

woensdag 29 april 2015

Op woensdag 6 mei spreekt Paul van Capelleveen over de gemengde reacties van het Vlaamse publiek op het typografische werk van William Morris.

Tentoonstelling De Verbeelders: Ongepubliceerde kinderboeken ontdekt

dinsdag 21 april 2015

Tijdens het onderzoek voor de tentoonstelling ‘De verbeelders’ in Museum Meermanno heeft de boekwetenschapster Jozefien de Leest vier ongepubliceerde en tot nu toe onbekende boeken van Marietje Witteveen ontdekt. Deze boeken zijn vanaf vandaag t/m 17 mei te zien in de hal van Museum Meermanno.