Een avond in de Artis Bibliotheek

donderdag 9 april 2015

Op vrijdag 24 april kiezen Johan van de Gronden, en Erik de Jong elk een boek uit de collective van de Artis Bibliotheek.

Boekensalon De Amsterdamse Krulletter

donderdag 2 april 2015

Op 8 april wordt in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties het boek ‘De Amsterdamse Krulletter’ gepresenteerd.

Tiele-dag 2015: Drukkers in de Marge

dinsdag 31 maart 2015

Op 24 april 2015 vindt de Tiele-dag plaats in het Grafisch Werkcentrum Amsterdam.

Workshop: De 'Golden Road' naar Open Access in de Geesteswetenschappen

maandag 16 maart 2015

Op 17 april organiseren Spui25 en de Faculteit der Geesteswetenschappen (UvA) een workshop over de toekomst van wetenschappelijk publiceren.

Lezen Centraal, thema: De lezer van nu. Over aan- en afhakers

maandag 9 maart 2015

Inspirerend en informatief congres over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering.

Boekman Salon: People's Palaces, een nieuwe functie voor openbare bibliotheken

woensdag 25 februari 2015

Ter ere van het verschijnen van "Boekman 102, People's Palaces, openbare bibliotheken als hart van de gemeenschap" organiseert de Boekmanstichting samen met de SSBA Salon op dinsdag 10 maart van 17.00 tot 18.30 uur een debat in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Tentoonstelling: Sprookjes van Andersen getekend door Jan Jutte in Museum Meermanno

woensdag 11 februari 2015

Van 31 januari t/m 14 juni.

Lezing: Emile Schrijver over de ontwikkelingen in de markt voor Joodse boeken

maandag 9 februari 2015

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen in de markt voor joodse boeken? Bijzondere lezing door conservator Emile Schrijver op 19 februari 2015.

Cyrus Highsmith ontvangt Gerrit Noordzij-prijs 2015

vrijdag 6 februari 2015

De Gerrit Noordzij-prijs gaat dit jaar naar de Amerikaanse letterontwerper Cyrus Highsmith.

Debat over de vaste boekenprijs: onmisbaar of onzinnig?

dinsdag 3 februari 2015

Op maandag 16 maart 2015 organiseren de Raad voor Cultuur en de Boekmanstichting een debat over de vaste boekenprijs: onmisbaar of onzinnig?