Tentoonstelling: De groene schatkamer. 425 jaar Hortus botanicus Leiden

donderdag 28 mei 2015

Van 12 juni t/m 20 september 2015 is vanwege het 425-jarig bestaan van de Hortus botanicus Leiden een tentoonstelling georganiseerd.

Jaarvergadering NBV 2015

dinsdag 12 mei 2015

Graag nodigen wij u uit voor de tweeëntwintigste jaarvergadering van de NBV. Deze wordt op zaterdag 13 juni 2015 gehouden in het Maritiem Museum Rotterdam (Zadkinezaal). Het programma van de 22e jaarvergadering bestaat uit twee onderdelen: de algemene ledenvergadering en een inhoudelijk gedeelte afgestemd op de locatie. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt tevens het 22e Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis gepresenteerd.

Armoe en rijkdom: Verborgen schatten uit het Streekarchief Midden-Holland

maandag 4 mei 2015

Op 11 mei presenteert Gouda op Schrift drie unieke Goudse bronnen uit de vijftiende eeuw, onderzocht door Amsterdamse studenten.

Opening Expositie Topstukken KB

vrijdag 1 mei 2015

De Koninklijke Bibliotheek nodigt u van harte uit voor de (her)opening van de Expositie Topstukken op donderdag 7 mei in de aula van de KB. De expositieruimte is geruime tijd dicht geweest vanwege technisch onderhoud. Nu gaat de ruimte weer open met een prachtige expositie. samengesteld van bijzondere stukken uit onze collectie.

Miraeus lecture Paul van Capelleveen: Vlaamse private presses rond 1900

woensdag 29 april 2015

Op woensdag 6 mei spreekt Paul van Capelleveen over de gemengde reacties van het Vlaamse publiek op het typografische werk van William Morris.

Tentoonstelling De Verbeelders: Ongepubliceerde kinderboeken ontdekt

dinsdag 21 april 2015

Tijdens het onderzoek voor de tentoonstelling ‘De verbeelders’ in Museum Meermanno heeft de boekwetenschapster Jozefien de Leest vier ongepubliceerde en tot nu toe onbekende boeken van Marietje Witteveen ontdekt. Deze boeken zijn vanaf vandaag t/m 17 mei te zien in de hal van Museum Meermanno.

Een avond in de Artis Bibliotheek

donderdag 9 april 2015

Op vrijdag 24 april kiezen Johan van de Gronden, en Erik de Jong elk een boek uit de collective van de Artis Bibliotheek.

Boekensalon De Amsterdamse Krulletter

donderdag 2 april 2015

Op 8 april wordt in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties het boek ‘De Amsterdamse Krulletter’ gepresenteerd.

Tiele-dag 2015: Drukkers in de Marge

dinsdag 31 maart 2015

Op 24 april 2015 vindt de Tiele-dag plaats in het Grafisch Werkcentrum Amsterdam.

Workshop: De 'Golden Road' naar Open Access in de Geesteswetenschappen

maandag 16 maart 2015

Op 17 april organiseren Spui25 en de Faculteit der Geesteswetenschappen (UvA) een workshop over de toekomst van wetenschappelijk publiceren.