Lezen Centraal, thema: De lezer van nu. Over aan- en afhakers

maandag 9 maart 2015

Inspirerend en informatief congres over de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering.

Boekman Salon: People's Palaces, een nieuwe functie voor openbare bibliotheken

woensdag 25 februari 2015

Ter ere van het verschijnen van "Boekman 102, People's Palaces, openbare bibliotheken als hart van de gemeenschap" organiseert de Boekmanstichting samen met de SSBA Salon op dinsdag 10 maart van 17.00 tot 18.30 uur een debat in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Tentoonstelling: Sprookjes van Andersen getekend door Jan Jutte in Museum Meermanno

woensdag 11 februari 2015

Van 31 januari t/m 14 juni.

Lezing: Emile Schrijver over de ontwikkelingen in de markt voor Joodse boeken

maandag 9 februari 2015

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen in de markt voor joodse boeken? Bijzondere lezing door conservator Emile Schrijver op 19 februari 2015.

Cyrus Highsmith ontvangt Gerrit Noordzij-prijs 2015

vrijdag 6 februari 2015

De Gerrit Noordzij-prijs gaat dit jaar naar de Amerikaanse letterontwerper Cyrus Highsmith.

Debat over de vaste boekenprijs: onmisbaar of onzinnig?

dinsdag 3 februari 2015

Op maandag 16 maart 2015 organiseren de Raad voor Cultuur en de Boekmanstichting een debat over de vaste boekenprijs: onmisbaar of onzinnig?

Symposium 'De Verbeelders - verleden, heden, toekomst'

woensdag 28 januari 2015

Op vrijdag 6 maart organiseren de Koninklijke Bibliotheek, het Letterkundig Museum, Museum Meermanno en het RKD een symposium over Nederlandse boekillustratie in de twintigste eeuw.

Tentoonstelling Uitgelezen: Over boekdrukkunst, boeken en lezen.

maandag 26 januari 2015

Van 17 februari tot en met 17 mei 2015 is in Museum Gouda de tentoonstelling Uitgelezen te bezoeken.

Duotentoonstelling: 'De verbeelders'

woensdag 14 januari 2015

Het Letterkundig Museum en Museum Meermanno brengen van 17 januari t/m 17 mei een ode aan Nederlandse (kinderboeken)illustratoren.

Promotie: Hans Verschoor over de vroegmoderne bibliotheek

woensdag 17 december 2014

Op 20 januari 2015, om 10.00 hoopt Hans Verschoor te promoveren op zijn studie 'Gist in de plooien van de geschiedenis. De Nederlandse boeken in de bibliotheek van een vroegmoderne Kroatisch-Hongaarse graaf.'