Presentatie: Van Reynaert de Vos tot Tijl Uilenspiegel

woensdag 5 november 2014

Op 24 november 2014 om 15.00 uur wordt Van Reynaert de Vos tot Tijl Uilenspiegel van Peter Cuijpers gepresenteerd in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Studiedag Gerard Walschap Genootschap

dinsdag 14 oktober 2014

Het Gerard Walschap Genootschap en het Letterenhuis in Antwerpen nodigen u graag uit voor de 16e studiedag op zaterdag 25 oktober 2014.

Symposium Kinderprenten

Overdracht Schuhmacher Elsschot Collectie

dinsdag 14 oktober 2014

Op zaterdag 18 oktober draagt Wilma Shuhmacher de Schuhmacher-collectie van Elsschot-uitgaven over aan het Letterenhuis in Antwerpen. U kunt het feestelijke colloquium rond deze overdracht bijwonen.

Symposium: Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten

vrijdag 3 oktober 2014

Ter gelegenheid van het verschijnen van 'Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten. Populaire grafiek in de Nederlanden 1650-1950' wordt op 15 november een symposium gehouden in de aula van de Universiteit van Amsterdam.

Symposium: Hofwijck 100!

donderdag 2 oktober 2014

Op 30 oktober 2014 wordt gevierd dat Hofwijck honderd jaar eerder ter nauwer nood is gered van de slopershamer. Het feestelijke symposium wordt gehouden in de Oude Kerk in Voorburg.

Congres: Librije bestaat 450 jaar!

woensdag 1 oktober 2014

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de beroemde kettingbibliotheek in de Sint Walburgiskerk te Zutphen organiseert de Stichting Librije Walburgiskerk in samenwerking met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging een congres over de oude stadsbibliotheken in Nederland.

Seminar: De boekhandel met Spanje in het Europa van de 16e eeuw

dinsdag 30 september 2014

30-09-2014 – Op 30 oktober vindt in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag een seminar plaats over de boekhandel met Spanje in het Europa van de zestiende eeuw. ’s Ochtends bent u van harte welkom in Museum Meermanno voor een geleid bezoek. Een keur aan oude Spaanse en Nederlandse drukken wordt er gepresenteerd. ’s Middags is het tijd voor het

Lunchlezing: Yra van Dijk

dinsdag 30 september 2014

30-09-2014 – De reeks Lunchlezingen van 2014 wordt afgesloten door Yra van Dijk, op 7 december. De laatste lunchlezing van 2014 zal plaatsvinden op zondag 7 december: “Nachtkrabbels. Over de materialiteit van electronische poëzie” door Yra van Dijk,  hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde in Mondiaal Perspectief aan de Universiteit Leiden Lees verder op de pagina “Lunchlezingenreeks“, voor een introductie op data, tijden,

Tiele-scriptieprijs 2014

woensdag 17 september 2014

In 2014 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap.