Symposium: Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten

vrijdag 3 oktober 2014

Ter gelegenheid van het verschijnen van 'Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten. Populaire grafiek in de Nederlanden 1650-1950' wordt op 15 november een symposium gehouden in de aula van de Universiteit van Amsterdam.

Symposium: Hofwijck 100!

donderdag 2 oktober 2014

Op 30 oktober 2014 wordt gevierd dat Hofwijck honderd jaar eerder ter nauwer nood is gered van de slopershamer. Het feestelijke symposium wordt gehouden in de Oude Kerk in Voorburg.

Congres: Librije bestaat 450 jaar!

woensdag 1 oktober 2014

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de beroemde kettingbibliotheek in de Sint Walburgiskerk te Zutphen organiseert de Stichting Librije Walburgiskerk in samenwerking met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging een congres over de oude stadsbibliotheken in Nederland.

Seminar: De boekhandel met Spanje in het Europa van de 16e eeuw

dinsdag 30 september 2014

30-09-2014 – Op 30 oktober vindt in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag een seminar plaats over de boekhandel met Spanje in het Europa van de zestiende eeuw. ’s Ochtends bent u van harte welkom in Museum Meermanno voor een geleid bezoek. Een keur aan oude Spaanse en Nederlandse drukken wordt er gepresenteerd. ’s Middags is het tijd voor het

Lunchlezing: Yra van Dijk

dinsdag 30 september 2014

30-09-2014 – De reeks Lunchlezingen van 2014 wordt afgesloten door Yra van Dijk, op 7 december. De laatste lunchlezing van 2014 zal plaatsvinden op zondag 7 december: “Nachtkrabbels. Over de materialiteit van electronische poëzie” door Yra van Dijk,  hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde in Mondiaal Perspectief aan de Universiteit Leiden Lees verder op de pagina “Lunchlezingenreeks“, voor een introductie op data, tijden,

Tiele-scriptieprijs 2014

woensdag 17 september 2014

In 2014 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap.

Seminar: Early popular visual culture

woensdag 3 september 2014

Vrijdag 26 september vindt in Amsterdam een congres plaats over 'Early popular visual culture: dissemination networks and image traditions, 1700-1914'. De voertaal is Engels.

Congres: Oude stadsbibliotheken in Nederland

woensdag 3 september 2014

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de beroemde kettingbibliotheek in de Sint Walburgiskerk te Zutphen organiseert de Stichting Librije Walburgiskerk op 9 oktober in samenwerking met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging een congres over de oude stadsbibliotheken in Nederland.

Lezing: Frits van Oostrom

woensdag 3 september 2014

Zondag 14 september spreekt Prof. dr. Frits van Oostrom in de Walburgiskerk te Zutphen over 'Geketende boeken, open teksten. Van de Librije via de boekdrukkunst naar internet (en terug?)'

Book Studies seminar

vrijdag 22 augustus 2014

Op donderdag 11 september organiseren de studenten van 2013 van de opleiding Book and Digital Media Studies in Museum Boerhaave in Leiden een Engelstalig seminar. Drie korte presentaties zullen de veranderende wereld van het boek bespreken.