Congres: Oude stadsbibliotheken in Nederland

woensdag 3 september 2014

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de beroemde kettingbibliotheek in de Sint Walburgiskerk te Zutphen organiseert de Stichting Librije Walburgiskerk op 9 oktober in samenwerking met de Nederlandse Boekhistorische Vereniging een congres over de oude stadsbibliotheken in Nederland.

Seminar: Early popular visual culture

woensdag 3 september 2014

Vrijdag 26 september vindt in Amsterdam een congres plaats over 'Early popular visual culture: dissemination networks and image traditions, 1700-1914'. De voertaal is Engels.

Lezing: Frits van Oostrom

woensdag 3 september 2014

Zondag 14 september spreekt Prof. dr. Frits van Oostrom in de Walburgiskerk te Zutphen over 'Geketende boeken, open teksten. Van de Librije via de boekdrukkunst naar internet (en terug?)'

Book Studies seminar

vrijdag 22 augustus 2014

Op donderdag 11 september organiseren de studenten van 2013 van de opleiding Book and Digital Media Studies in Museum Boerhaave in Leiden een Engelstalig seminar. Drie korte presentaties zullen de veranderende wereld van het boek bespreken.

Professor J.M. van Winter Stipendium 2015

donderdag 7 augustus 2014

Het bestuur van de Stichting Gastronomische Bibliotheek nodigt studenten en onderzoekers uit om een aanvraag in te dienen voor het Professor J.M. van Winter Stipendium 2015.

Professor J.M. van Winter Stipendium 2015

donderdag 7 augustus 2014

Congres: SHARP 2014 – Religions of the Book

maandag 30 juni 2014

De inschrijving voor SHARP 2014 te Antwerpen (17 t.e.m. 20 september) is geopend.

Opleiding: Digital Humanities

donderdag 26 juni 2014

Het onderzoek binnen de Digital Humanities biedt ook voor het onderzoek naar het boek vele mogelijkheden.

Tentoonstelling: Sterke verhalen

donderdag 26 juni 2014

Bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is van 24 juni t/m 5 oktober 2014 de tentoonstelling Sterke verhalen te zien. De tentoonstelling brengt in beeld hoe de verhalen over Assepoester, Gullivers Reizen, Tijl Uilenspiegel, Cartouche en Faust zijn overgeleverd. Speciale aandacht is er voor centsprenten en hoe deze onze verhaaltraditie levend hebben gehouden.

Abonnement op de nieuwe reeks Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel

zondag 22 juni 2014

In de reeks Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel (BGBN) verschijnen fraaie en informatieve boeken over de geschiedenis van het boek in Nederland. Nu wordt de mogelijkheid geboden een abonnement te nemen en automatisch iedere nieuwe uitgave uit deze fraaie serie te ontvangen met 20% korting op de winkelprijs.