Professor J.M. van Winter Stipendium 2015

donderdag 7 augustus 2014

Het bestuur van de Stichting Gastronomische Bibliotheek nodigt studenten en onderzoekers uit om een aanvraag in te dienen voor het Professor J.M. van Winter Stipendium 2015.

Professor J.M. van Winter Stipendium 2015

donderdag 7 augustus 2014

Congres: SHARP 2014 – Religions of the Book

maandag 30 juni 2014

De inschrijving voor SHARP 2014 te Antwerpen (17 t.e.m. 20 september) is geopend.

Tentoonstelling: Sterke verhalen

donderdag 26 juni 2014

Bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is van 24 juni t/m 5 oktober 2014 de tentoonstelling Sterke verhalen te zien. De tentoonstelling brengt in beeld hoe de verhalen over Assepoester, Gullivers Reizen, Tijl Uilenspiegel, Cartouche en Faust zijn overgeleverd. Speciale aandacht is er voor centsprenten en hoe deze onze verhaaltraditie levend hebben gehouden.

Opleiding: Digital Humanities

donderdag 26 juni 2014

Het onderzoek binnen de Digital Humanities biedt ook voor het onderzoek naar het boek vele mogelijkheden.

Abonnement op de nieuwe reeks Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel

zondag 22 juni 2014

In de reeks Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel (BGBN) verschijnen fraaie en informatieve boeken over de geschiedenis van het boek in Nederland. Nu wordt de mogelijkheid geboden een abonnement te nemen en automatisch iedere nieuwe uitgave uit deze fraaie serie te ontvangen met 20% korting op de winkelprijs.

Boekpresentatie: 'Boeken van Jezuïeten΅

woensdag 18 juni 2014

NBV-lid Paul Begheyn S.J. nodigt u van harte uit voor de presentatie van zijn bibliografische studie, op 26 juni a.s. in Museum Meermanno te Den Haag.

Summer School History of the Book

dinsdag 17 juni 2014

Van maandag 18 t/m vrijdag 29 augustus 2014 organiseren de Leerstoelgroep Boekwetenschap & Handschriftkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam weer een summerschool over de geschiedenis van het boek.

Verschenen: De Woordenaar

dinsdag 17 juni 2014

Dit seizoen verscheen bij Uitgeverij Balans een nieuw overzichtswerk over een van de grootste drukkers van de Lage Landen.

Feestelijke Heropening: Librije Westerkerk Enkhuizen

donderdag 22 mei 2014

Burgemeester Baas van Enkhuizen heropent op donderdagmiddag 22 mei a.s. de in oude luister herstelde Bibliotheca Enchusana.