Boekhistorisch Nieuws

 

Boekpresentatie: Van Zürich tot Emden

maandag 24 maart 2014

Zaterdagmiddag 12 april 2014 om 15.00 uur vindt in de Doopsgezinde kerk in Haarlem de feestelijke presentatie plaats van de publicatie <i>Van Zürich tot Emden, de zestiende eeuw in de bibliotheek van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem</i>.

Uitnodiging: Boekhistorische, muzikale middag

maandag 24 maart 2014

Op vrijdag 11 april vindt er bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een middag plaats voor muziek- en boekenliefhebbers. Met lezingen over Maassluise liedboeken, de Nederlandse liederenbank en het persoonlijk archief van Ramses Shaffy belooft het een interessante middag te worden.

Verschenen: The Unbound Book

dinsdag 17 december 2013

Naar aanleiding van de internationale conferentie ‘The Unbound Book: Reading and Publishing in the Digital Age’, in 2011 georganiseerd in Den Haag en Amsterdam, zijn de bijdragen van een aantal sprekers verder uitgewerkt in een essaybundel.

Uitnodiging: Tiele-leerstoelendag 2013

woensdag 20 november 2013

Ook dit jaar organiseert de Tiele-Stichting weer een middag vol boekwetenschap in de aula van de Koninklijke Bibliotheek. Deze Tiele-leerstoelendag vindt plaats op vrijdagmiddag 29 november, deelname is gratis.

Lezing: Presentatie Atlas Ortelius, 7-11-2013

woensdag 6 november 2013

Op 7 november vindt in de KB de presentatie plaats van de bijzondere atlas die de KB onlangs heeft verworven.

Nieuws: Koninklijke Bibliotheek koopt atlas van Ortelius

donderdag 24 oktober 2013

De Koninklijke Bibliotheek heeft een bijzondere wereldatlas uit de zestiende eeuw verworven, het "Toonneel des Aerdt bodems" van Abraham Ortelius.

Nieuws: crowdfundingplatform Boekensteun is online

zaterdag 19 oktober 2013

Op donderdag 17 oktober j.l. vond de feestelijke lancering van Boekensteun.be plaats. Op dit internetplatform kan het publiek mede-investeren in de realisatie van nieuwe boeken of conserveringsprojecten van erfgoedbibliotheken.

Tentoonstelling: ‘Atlas der Neederlanden’

donderdag 17 oktober 2013

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseert van 18 oktober 2013 tot en met 9 februari 2014 een tentoonstelling rond de unieke negendelige 'Atlas der Neederlanden', een zogenaamde verzamelatlas uit het begin van de negentiende eeuw.

Nieuws: Deel collectie Tropeninstituut gered

dinsdag 15 oktober 2013

De UB Leiden neemt een deel van de collectie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen over. Nog dit jaar gaan er tienduizenden boeken, kaarten, tijdschriften en foto’s van de zogenaamde Erfgoedcollectie naar Leiden.

Tentoonstelling: De Best Verzorgde Boeken van 2012

dinsdag 8 oktober 2013

Het Stedelijk Museum te Amsterdam exposeert tot en met 27 oktober a.s. nog met de best verzorgde boeken van 2012.

[ Error ]