Lezingenmiddag: East is East and West is West

dinsdag 8 oktober 2013

De Vakgroep Boek van de sectie Boek, Papier en Fotografische Materialen van Restauratoren Nederland organiseert op donderdagmiddag 7 november een lezingenmiddag onder de titel East is east and west is west.

Nederlands militair erfgoed

vrijdag 20 september 2013

Onlangs is de nieuwe portalsite Nederlands militair erfgoed gelanceerd.

Tentoonstelling: Strips! 200 jaar beeldverhaal

donderdag 19 september 2013

Museum Meermanno presenteert dit najaar een historische overzichtstentoonstelling van het beeldverhaal in Nederland. Van 28 september 2013 tot en met 12 januari 2014 is de tentoonstelling te zien in het Huis van het Boek in Den Haag.

Nieuws: Boudewijn Büch-prijs voor Redmond O’Hanlon

dinsdag 17 september 2013

De Britse reisauteur en Darwin-kenner Redmond O’Hanlon zal op 5 oktober a.s. tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map and Print Fair de Boudewijn Büch-prijs krijgen uitgereikt.

Tentoonstelling: Eeuwig recht

dinsdag 17 september 2013

De Leidse Universiteitsbibliotheek prensenteert van 26 september 2013 tot en met 14 januari 2014 de tentoonstelling “Eeuwig recht. De discrete charme van oude rechtsboeken”.

Bijeenkomst: Promotie Gerard Unger

dinsdag 3 september 2013

Op donderdag 5 september om 16.15 uur zal typograaf en oud-hoogleraar Gerard Unger aan de Universiteit Leiden promoveren op het proefschrift ‘Alverata, hedendaagse Europese letters met wortels in de Middeleeuwen’.

Nieuws: Nieuwe aantekeningen van Luther

woensdag 21 augustus 2013

In de Herzog August Bibliothek in Wolfenbüttel (Duitsland) zijn in een verzamelband nieuwe aantekeningen van Martin of Maarten Luther (1483-1546) gevonden.

Lezing: Frederik Mullerlezing 2013

dinsdag 20 augustus 2013

Op 30 augustus 2013 zal de vijfde Frederik Mullerlezing gehouden worden aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuws: ‘Een stad vol lezers’ wint Van Winterprijs

dinsdag 30 juli 2013

Historica Boudien de Vries heeft met haar boek 'Een stad vol lezers. Leescultuur in Haarlem in de negentiende eeuw' (Nijmegen, Vantilt, 2011) de Professor Van Winterprijs 2013 gewonnen.

Tiele-Scriptieprijs 2013

vrijdag 26 juli 2013

In 2013 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit door middel van leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties, symposia, lezingen etc. en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.