Boekhistorisch Nieuws

 

Summer School: History of the Book

woensdag 1 juli 2015

De Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de Universiteit van Amsterdam organiseren van 17 t/m 28 augustus een Summer School over de geschiedenis van het boek. Boekenliefhebbers kunnen terecht voor losse cursussen of workshops, maar kunnen ook een heel programma van twee weken vullen.

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld cursussen over middeleeuwse handschriften, oude drukken of boekbanden volgen, en workshops over brieven, kaarten, historische kookboeken of het werk van grafisch ontwerpers. De Summer School richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis, ook op professionals en studenten.

Deelnemers ontvangen een certificaat voor de gevolgde onderdelen. Prijzen voor deelname aan een onderdeel variëren van € 50 tot € 250, er gelden fikse kortingen voor bijv. Vrienden van de Bijzondere Collecties en studenten aan de Universiteit van Amsterdam. Inschrijven voor de Summer School is nu mogelijk, bij alle onderdelen geldt: vol is vol.

Volg deze link voor het programma en inschrijven.
Volg deze link voor de Engelstalige informatie/Follow this link for English information.

Summer School History of the Book 17 t/m 28 augustus 2015
Docenten onder anderen: Marita Mathijsen, Bubb Kuyper, Frederike Huygen, Emile Schrijver, Nicholas Pickwoad, Renate Mesmer.
Georganiseerd door: Bijzondere Collecties & Boekwetenschap en Handschriftenkunde Universiteit van Amsterdam.
Er wordt tevens een Seminar Embroidered Bindings georganiseerd i.s.m. Centre for Renaissance and Early Modern Studies, University of York, Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art, KU Leuven, UB Leiden en KB in Den Haag.

Neem voor meer informatie contact op met: Marleen Smit, communicatieadviseur Bijzondere Collecties, e.m.smit@uva.nl, 020 525 60 42.

 

 

Lees meer

[ Error ]