Call for papers: SHARP 2014

woensdag 24 juli 2013

Het jaarlijkse congres van SHARP (Society for the History of Authorship, Reading and Printing) in 2014 zal gehouden worden in Antwerpen.

Presentatie: Boek ‘Dutch Typography in the 16th Century’

donderdag 11 juli 2013

In juni 2013 is aan de University of St Andrews, Schotland, het achttiende deel van de serie ‘Library of the Written Word’ gepresenteerd.

Nieuws: Emile Schrijver benoemd tot hoogleraar Joodse boekwetenschap

donderdag 11 juli 2013

Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat Emile Schrijver vanaf 1 augustus aan de slag als bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Joodse boek.

Nieuws: Nieuwe fellowships bij Scaliger Instituut

dinsdag 2 juli 2013

Het Scaliger Instituut van de Universiteitsbibliotheek Leiden stelt in samenwerking met de Stichting Van de Sande voor een periode van drie jaar twee fellowships beschikbaar.

Tentoonstelling: 'De bibliotheek van Constantijn Huygens' in Meermanno

dinsdag 18 juni 2013

Van 9 juli tot 1 september 2013 presenteert Museum Meermanno de tentoonstelling ‘De bibliotheek van Constantijn Huygens’.

Bijeenkomst: European Library-conferentie in Amsterdam

donderdag 13 juni 2013

The European Library organiseert in september 2013 een tweedaagse conferentie.

Tentoonstelling: 'Klaar met het boek' in Meermanno

donderdag 6 juni 2013

Van 22 juni tot en met 29 september 2013 is in Museum Meermanno | Huis van het Boek de tentoonstelling ‘Klaar met het boek’ te zien.

Nieuws: Bibliotheek Tropeninstituut ontmanteld

dinsdag 28 mei 2013

De historische bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) moet voor 1 januari worden ontmanteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stopt de subsidie aan het instituut.

Tentoonstelling 'Gewapend met kennis' in Meermanno

dinsdag 28 mei 2013

Vanaf 15 juni tot en met 15 september 2013 presenteert Museum Meermanno | Huis van het Boek in Den Haag de tentoonstelling 'Gewapend met kennis. Militaire boeken uit het Legermuseum'.

Presentatie: Oprichting Wim Crouwel Instituut

donderdag 23 mei 2013

Op 18 mei 2013 werd in de aula van de Universiteit van Amsterdam het Wim Crouwel Instituut voor erfgoed grafische vormgeving en typografie gepresenteerd.