Nieuws: Boudewijn Büch-prijs voor Redmond O’Hanlon

dinsdag 17 september 2013

De Britse reisauteur en Darwin-kenner Redmond O’Hanlon zal op 5 oktober a.s. tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map and Print Fair de Boudewijn Büch-prijs krijgen uitgereikt.

Bijeenkomst: Promotie Gerard Unger

dinsdag 3 september 2013

Op donderdag 5 september om 16.15 uur zal typograaf en oud-hoogleraar Gerard Unger aan de Universiteit Leiden promoveren op het proefschrift ‘Alverata, hedendaagse Europese letters met wortels in de Middeleeuwen’.

Nieuws: Nieuwe aantekeningen van Luther

woensdag 21 augustus 2013

In de Herzog August Bibliothek in Wolfenbüttel (Duitsland) zijn in een verzamelband nieuwe aantekeningen van Martin of Maarten Luther (1483-1546) gevonden.

Lezing: Frederik Mullerlezing 2013

dinsdag 20 augustus 2013

Op 30 augustus 2013 zal de vijfde Frederik Mullerlezing gehouden worden aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuws: ‘Een stad vol lezers’ wint Van Winterprijs

dinsdag 30 juli 2013

Historica Boudien de Vries heeft met haar boek 'Een stad vol lezers. Leescultuur in Haarlem in de negentiende eeuw' (Nijmegen, Vantilt, 2011) de Professor Van Winterprijs 2013 gewonnen.

Tiele-Scriptieprijs 2013

vrijdag 26 juli 2013

In 2013 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit door middel van leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke publicaties, symposia, lezingen etc. en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.

Call for papers: SHARP 2014

woensdag 24 juli 2013

Het jaarlijkse congres van SHARP (Society for the History of Authorship, Reading and Printing) in 2014 zal gehouden worden in Antwerpen.

Presentatie: Boek ‘Dutch Typography in the 16th Century’

donderdag 11 juli 2013

In juni 2013 is aan de University of St Andrews, Schotland, het achttiende deel van de serie ‘Library of the Written Word’ gepresenteerd.

Nieuws: Emile Schrijver benoemd tot hoogleraar Joodse boekwetenschap

donderdag 11 juli 2013

Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat Emile Schrijver vanaf 1 augustus aan de slag als bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Joodse boek.

Nieuws: Nieuwe fellowships bij Scaliger Instituut

dinsdag 2 juli 2013

Het Scaliger Instituut van de Universiteitsbibliotheek Leiden stelt in samenwerking met de Stichting Van de Sande voor een periode van drie jaar twee fellowships beschikbaar.