Presentatie: Oprichting Wim Crouwel Instituut

donderdag 23 mei 2013

Op 18 mei 2013 werd in de aula van de Universiteit van Amsterdam het Wim Crouwel Instituut voor erfgoed grafische vormgeving en typografie gepresenteerd.

Bijeenkomst: Jan Hein Koningsveldproject

woensdag 22 mei 2013

De letterproeven van de Bijzondere Collecties van de UvA en van Museum Enschedé in Haarlem en de collectie documentatie over grafische machines van de UvA worden digitaal toegankelijk gemaakt.

Website: Bibliofielen.nl

dinsdag 21 mei 2013

Het Nederlands Genootschap van Bibliofielen lanceert www.bibliofielen.nl.

Bijeenkomst: Presentatie van tool ePistolarium

donderdag 16 mei 2013

Op donderdag 13 juni 2013 vindt in Utrecht een bijeenkomst plaats voor de presentatie van de nieuwe research tool ePistolarium.

Studenten UvA identificeren drukker Spinoza

donderdag 16 mei 2013

Studenten van de Universiteit van Amsterdam de identiteit van de drukker van Spinoza kunnen vaststellen.

Tiele-scriptieprijs uitgereikt

zondag 5 mei 2013

Op vrijdag 26 april jongstleden won Jennifer Conrady, alumna van de opleiding Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden, de prijs voor haar scriptie 'A Crowdsourcing Project with a "Predefined Crowd"?'

Bloemlezing: Liefde, leven en devotie

vrijdag 3 mei 2013

Op vrijdag 17 mei organiseert de Koninklijke Bibliotheek (KB) de presentatie van de bloemlezing uit het Gruuthusehandschrift Liefde, leven en devotie, samengesteld door Herman Brinkman en Maria van Daalen.

vrijdag 26 april 2013

Het vierde lustrum van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur (SGKJ) wordt gevierd met een expositie van kinderboeken in de maanden mei en juni in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en in juli en augustus in de Bibliotheek Rotterdam.