Studenten UvA identificeren drukker Spinoza

donderdag 16 mei 2013

Studenten van de Universiteit van Amsterdam de identiteit van de drukker van Spinoza kunnen vaststellen.

Tiele-scriptieprijs uitgereikt

zondag 5 mei 2013

Op vrijdag 26 april jongstleden won Jennifer Conrady, alumna van de opleiding Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden, de prijs voor haar scriptie 'A Crowdsourcing Project with a "Predefined Crowd"?'

Bloemlezing: Liefde, leven en devotie

vrijdag 3 mei 2013

Op vrijdag 17 mei organiseert de Koninklijke Bibliotheek (KB) de presentatie van de bloemlezing uit het Gruuthusehandschrift Liefde, leven en devotie, samengesteld door Herman Brinkman en Maria van Daalen.

vrijdag 26 april 2013

Het vierde lustrum van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur (SGKJ) wordt gevierd met een expositie van kinderboeken in de maanden mei en juni in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en in juli en augustus in de Bibliotheek Rotterdam.

Congres: Tracking Female Trails

dinsdag 23 april 2013

Op 14 mei aanstaande nodigt het Historisch Documentatiecentrum u uit voor het congres ‘Tracking Female Trails: Reisverhalen in boek en brief ’ en de opening van de gelijknamige tentoonstelling.

Symposium: Om de tafel

zaterdag 20 april 2013

Op 16 mei organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een minisymposium over de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur.

Tentoonstelling: Schoonheid op perkament

zaterdag 13 april 2013

Van 19 april 2013 tot 1 maart 2014 is in Kasteel Huis Bergh de tentoonstelling 'Schoonheid op perkament. De mooiste handschriften van Huis Bergh' te zien.

Verschenen: Liefde, leven en devotie. Poëzie uit het Gruuthusehandschrift

maandag 8 april 2013

Onlangs verschenen: 'Liefde, leven en devotie. Poëzie uit het Gruuthusehandschrift', samengesteld door Herman Brinkman.