Digitaal: Dye hystorien ende fabulen van Esopus

donderdag 4 april 2013

Per 2 april 2013 is een diplomatische editie van Dye hystorien ende fabulen van Esopus, (Antwerpen, Gheraert Leeu,1485) te raadplegen via de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren.

Bijeenkomst: Tiele-museummiddag

woensdag 3 april 2013

Op vrijdag 26 april aanstaande organiseert de Dr. P.A. Tiele-Stichting er een bijzondere museummiddag in Museum Boerhaave.

Congres: Illustrating the Early Printed Book

donderdag 14 maart 2013

Op 12 april vindt in de KB het congres 'Illustrating the Early Printed Book' plaats.

Tentoonstelling: Liefde & Devotie. Het Gruuthusehandschrift

dinsdag 12 maart 2013

Van 22 maart tot 23 juni 2013 is in Brugge in het Gruuthusemuseum een tentoonstelling te zien, gewijd aan het beroemde Gruuthusehandschrift.

Tentoonstelling: Van Cicero tot Erwin Olaf: Leidse Bijzondere Collecties

maandag 11 maart 2013

Van 9 maart tot en met 30 juni 2013 zijn absolute topstukken uit de schatkamer van de Universiteit Leidente zien in in Museum De Lakenhal te Leiden.

Tentoonstelling: Hedendaagse Russische kunstenaarsboeken van Grigori Katsnelson

vrijdag 8 maart 2013

Museum Meermanno toont in het Nederland – Ruslandjaar 2013 een retrospectief van kunstenaarsboeken van Grigori Katsnelson (Leningrad 1974).

Digitaal: Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis online bij DBNL

woensdag 6 maart 2013

Op de website van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren staan vanaf maart 2013 de jaargangen 1 t/m 15 van het Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis online.

Conference Proposals: New Bownde: New Scholarship in Early Modern Binding

maandag 4 maart 2013

The Folger Shakespeare Library will host a two-day conference to explore new tools for the study of English and Continental bookbinding and share new scholarship in the materiality of the book.

Nieuwsredacteur Boekgeschiedenis.nl overleden

vrijdag 22 februari 2013

In de vroege ochtend van 20 februari j.l. is volkomen onverwacht Wilco van den Brink, nieuwsredacteur van boekgeschiedenis.nl, overleden Hij is slechts 48 jaar geworden.

Te verschijnen: Fotoboeken Toon Teeken

dinsdag 19 februari 2013

De Fotoboeken van Toon Teeken: een uniek kunstenaarsproject, te verschijnen tussen 2013 en 2016.