Zondagmiddaglezing 10 april

dinsdag 15 maart 2016

We nodigen u van harte uit voor de tweede ‘NBV-lezing met taart’ van dit jaar in Museum Meermanno. Dr. Karin Scheper vertelt dan over een bijzonder vakgebied: boek-archeologie. Zolang boeken met de hand werden  gedrukt en gebonden, dus tot aan het begin van de negentiende eeuw, waren geen twee exemplaren identiek. De manier waarop boeken werden gemaakt en de materialen

Tentoonstelling Out of the box: UvA-collecties inspireren wetenschappers

dinsdag 15 maart 2016

‘Out of the box’ toont van 18 maart t/m 4 september 2016 de onvermoede rijkdom en inspirerende diversiteit van de verzamelingen van de Bijzondere Collecties.

Miræus lecture: The Shakespeare First Folio of Saint-Omer: a bibliographical enigma? door Line Cottegnies

donderdag 10 maart 2016

Op 16 maart vindt om 19.00 uur de Miræus lecture van prof. Line Cottegnies (Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3) plaats in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Zondagmiddaglezing 13 maart

woensdag 2 maart 2016

Sylvia van Zanen over de botanische boeken van Carolus Clusius in Museum Meermanno De NBV en Museum Meermanno organiseren ook dit voorjaar drie NBV-lezingen. De eerste lezing is op zondag 13 maart en start om 14.00 uur, met koffie of thee én taart. Sylvia van Zanen vertelt over de botanische boeken van Carolus Clusius: ‘Alles in de kopij moet veranderd worden!’ De

Call for Papers: Congres European Narrative Literature in the Early Period of Print

dinsdag 1 maart 2016

Als afsluiting van het NWO-FWO-project "The changing face of medieval Dutch narrative literature in the early period of print (1477-c. 1540)" vindt op 24 en 25 november 2016 een congres plaats over gedrukte narratieve teksten.

Tentoonstelling: Het boek van binnen in Museum Meermanno | Huis van het boek

vrijdag 12 februari 2016

Van 20 februari tot en met 29 mei in Museum Meermanno.

Studiemiddag 'Van wiegendruk tot world wide web'

woensdag 10 februari 2016

Op vrijdag 26 februari 2016 kunt u in de Koninklijke Bibliotheek een studiemiddag bijwonen rond de nieuwe publicatie van KB-conservator Marieke van Delft, getiteld 'Van Wiegendruk tot world wide web'.

Minisymposium Heimans en Thijsse Stichting

dinsdag 26 januari 2016

Een minisymposium op vrijdag 5 februari 2016 in de Artis Bibliotheek markeert de overdracht van het archief van de Heimans en Thijsse Stichting aan de Bijzondere Collecties van de UvA.

Lezing: Het boek en het badwater, Lisa Kuitert

dinsdag 26 januari 2016

Het nieuwste boek van Lisa Kuitert, hoogleraar aan de UvA, gaat over de betekenis van het papieren boek in deze digitale tijd.

2016 Jaar van het Boek

donderdag 14 januari 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Een jaar lang krijgt het boek extra aandacht.