Boekhistorisch Nieuws

 

Summer school History of the Book

donderdag 28 april 2016

De zevende summer school History of the Book vindt plaats van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. Het programma volgt binnenkort!

Miræus-lezing 27 april

maandag 18 april 2016

Christine Bénévent over L’institution du prince van Guillaume Budé: het mysterie van de verdwenen eerste edities Op 27 april 2016 spreekt Christine Bénévent in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience over de verdwenen eerste edities van een verhandeling van Guillame Budé. In 1519 schenkt Guillaume Budé een prachtig handschrift aan koning Frans I dat een verhandeling bevat geïnspireerd op anekdotes van Plutarchus.

Miræus Lecture: Christine Bénévent over L'institution du prince van Guillaume Budé; het mysterie van de verdwenen eerste edities

maandag 18 april 2016

Op 27 april 2016 spreekt Christine Bénévent in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience over de verdwenen eerste edities van een verhandeling van Guillame Budé.

Symposium Bijzondere boekvormen

woensdag 30 maart 2016

Op 15 april vindt een symposium over bijzondere boekvormen plaats in de aula van de Koninklijke Bibliotheek. Soms is een boek meer dan ‘een samengebonden of genaaid aantal bedrukte bladen’, zoals Van Dale het beschrijft. Er zijn ook boeken die door hun vorm of formaat opvallend afwijken van wat gebruikelijk is, zoals pop-ups en leporello’s. Op vrijdag 15 april 2016

Symposium Bijzondere boekvormen in de Koninklijke Bibliotheek

woensdag 30 maart 2016

Op 15 april vindt een symposium over bijzondere boekvormen plaats in de aula van de Koninklijke Bibliotheek.

Symposium: Vroege Utrechtse drukkers en uitgevers op de kaart in Universiteitsbibliotheek Utrecht

dinsdag 29 maart 2016

Op vrijdag 15 april wordt onder auspiciën van de GIN-Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie (WGK) een symposium gehouden in de Boothzaal van de Universiteit Utrecht.

Zondagmiddaglezing 10 april

dinsdag 15 maart 2016

We nodigen u van harte uit voor de tweede ‘NBV-lezing met taart’ van dit jaar in Museum Meermanno. Dr. Karin Scheper vertelt dan over een bijzonder vakgebied: boek-archeologie. Zolang boeken met de hand werden  gedrukt en gebonden, dus tot aan het begin van de negentiende eeuw, waren geen twee exemplaren identiek. De manier waarop boeken werden gemaakt en de materialen

Tentoonstelling Out of the box: UvA-collecties inspireren wetenschappers

dinsdag 15 maart 2016

‘Out of the box’ toont van 18 maart t/m 4 september 2016 de onvermoede rijkdom en inspirerende diversiteit van de verzamelingen van de Bijzondere Collecties.

Miræus lecture: The Shakespeare First Folio of Saint-Omer: a bibliographical enigma? door Line Cottegnies

donderdag 10 maart 2016

Op 16 maart vindt om 19.00 uur de Miræus lecture van prof. Line Cottegnies (Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3) plaats in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Zondagmiddaglezing 13 maart

woensdag 2 maart 2016

Sylvia van Zanen over de botanische boeken van Carolus Clusius in Museum Meermanno De NBV en Museum Meermanno organiseren ook dit voorjaar drie NBV-lezingen. De eerste lezing is op zondag 13 maart en start om 14.00 uur, met koffie of thee én taart. Sylvia van Zanen vertelt over de botanische boeken van Carolus Clusius: ‘Alles in de kopij moet veranderd worden!’ De

[ Error ]