De Tiele-dag is voor ons het hoogtepunt van het jaar. Tijdens de lezingenmiddag lichten sprekers boeiende onderwerpen uit het boekenvak en de boekwetenschap toe. Vorig jaar draaide de Tiele-dag rond verborgen schatten. Bijzondere boekcollecties, uitgeversarchieven en digitale pareltjes: in de boekenwereld valt nog genoeg te ontdekken. Hoe de dag er precies uitzag lees je hier.

Ook dit jaar stond een mooi programma op de planning. Helaas is het vanwege de coronacrisis niet mogelijk om met (grote) groepen bij elkaar te komen. Evenementen zijn tot 1 september afgelast. Hoewel de Tiele-dag niet vergelijkbaar is met drukbezochte, zomerse festivals, moeten ook wij onze lezingenmiddag verzetten. De Tiele-dag gaat dit voorjaar dus definitief niet door. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer, maar de gezondheid van onze gasten en medewerkers staat voorop.

Wij hopen dat er in het najaar ruimte is om bijeenkomsten zoals de Tiele-dag te organiseren, zij het in aangepaste vorm. Als dat zo is, wordt ook de winnaar van de scriptieprijs 2019 publiekelijk bekend gemaakt. De jury heeft inmiddels al besloten wie de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap heeft geschreven. Dat was een hele klus, met veertien inzendingen uit Nederland en Vlaanderen. De winnaar ontvangt een bedrag van €1.000, gesponsord door onze aangeslotene de Taalunie.

Zodra het kan, plannen we een nieuwe datum voor de Tiele-dag. Houd onze nieuwsrubriek in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@tiele-stichting.nl.